Fülöp-szigetekre készülünk

Friss topikok

A kezdet..

2012.01.31. 19:02 tyimpike

A blog azért jött létre, hogy leírjam, miért megyek el az országból, mit gondolok, mik a tapasztalataim itthon és később amikor kint leszek a Fülöp szigeteken az ottani tapasztalataimat megosszam veletek.

Első kérdés miért is megyek el?

Én egy harmincas éveit taposó diplomás lány vagyok. Van munkám, van hol laknom, van egy kis autóm, jut kajára is, így látszólag nincs okom panaszra.

Az anyagi javaim, mint szerintem az ország 90%-nak a bankok tulajdonában vannak. Ezen a téren is szerencsésnek mondhatom magam, hiszen nekem legalább forintban vannak a hiteleim. De gyakorlatilag, amiben most élek az egy látszat, hiszen semmi nem az enyém és ha már nem lesz állásom, akkor rám is dőlni fog a plafon. Tényleg ne értse félre senki, mert nem panaszkodok vagy sajnáltatom, magam, tudom, hogy nálam több tízezer ember van sokkal rosszabb helyzetben. De milyen jövő képem lehet itthon?  Ha a jövőmre gondolok, akkor, nem sok jót látok. Jobb esetben kajára még lesz pénzem, de ezeket a gyönyörű sok számjegyű csekkeket nem fogom tudni befizetni. Mire alapozzak? Arra, hogy bármikor kicsinálhatnak a munkahelyemen? Vagy, hogy majd talán egyszer valamikor jobb lesz?

Nem várom meg, hogy csapdába kerüljek, inkább csomagolok és megyek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: a kezdet

A bejegyzés trackback címe:

https://fulopszigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr84036533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása